Googles strategi for placeringen af dine annoncer

Googles strategi for Google Ads i 2019

Google annoncerede i februar, at de i september 2019 lader en original search metric, kendt som Average Position (gennemsnitlig position på dansk) gå på pension.

Statistikken, som beskriver hvordan din annonce typisk rangeres i forhold til andre, er baseret på dit maksimale bud samt din kvalitetsscore, og determinerer i hvilken rækkefølge annoncer vises i en Google søgning.

I november 2018 blev vi introduceret til en ny budstrategi kaldet Target Impression Share, som de fleste Google Ads entusiaster kastede sig over, men Average Position var fortsat tilgængelig for dem, som ønskede at bruge gennemsnitlig data til at analysere deres annoncerangering.

Som du nok ved, bestemmer din annonces rangering, hvor din betalte annonce havner iblandt de betalte resultater, det vil sige om din annonce har den første/anden/tredje position på Google. Det bestemmer altså din annonces position.

Derfor er det slut med at bruge Average Position

Google mener ikke, at Average Position kan give udtryk for hele historien bag, hvor din annonce bliver vist på samme måde som Taget Impression Share, og derfor lader de nu den forældede budstrategi gå på pension. Kort sagt; den vurderes ikke længere som værende særlig brugbar. 

I november 2018 lavede Google Ads en række nye målinger med Target Impression Share vedrørende auktion, præstationer og SERP-synlighed (SERP = Search engine result pages). De nye former for målinger giver et meget tydeligere billede af en annonces fremtrædelse, som Average Position slet ikke er i stand til. Med bredere viden om din fremtoning på SERP, er det derfor lettere at træffe budbeslutninger med denne form for budstrategi.

  Ændringer I Google Merchant Center Kan Påvirke Synligheden Af Dine Produkter I Google Shopping

Hvordan fungerer Target Impression Share?

Strategien fungerer således, at du vælger en placeringsindstilling for hvor på siden, du ønsker visning for din/e kampagner, om det skal være i top resultaterne, helt øverst eller blot et eller andet sted på siden. 

Alt efter hvilken strategi du har valgt, sættes der et automatisk bud med netop det formål at vise din annonce absolut øverst, i toppen af de betalte annoncer eller et andet sted i Googles søgeresultater. Men det skal selvfølgelig give mening at opsætte denne budtype, som med alt andet i Google Ads universet.

Få en gratis gennemgang af dine Google Ads Konto. Udfyld formularen neden for.

 

 

Menu