Hvordan Får Du Succes Med At Markedsføre Din Virksomhed på Facebook?

6 Facebooktips som gør din markedsføring mere succesfuld

Facebook har dagligt 1.5 milliarder aktive brugere og de eneste to websteder, der har mere internettrafik, er YouTube og Google. Det er derfor ikke utænkeligt, at din målgruppe også findes på Facebook – og derfor bør du som virksomhed selvfølgelig også være til stede.

Efter Facebook har skiftet sin newsfeed-algoritme, er virksomheder næsten tvunget til at promovere deres posts, hvis ikke man ønsker at gå uset hen. For at forstå, hvordan man skal begå sig for at opnå resultater, bliver man nødt til at kende de væsentligste ændringer fra opdateringen af algoritmen, som er:

  • Færre overskrifter med “clickbait” (Misvisende overskrifter, som får dig til at klikke ind på f.eks. links uden du får nogen reel værdi ud af det).
  • Prioritering af videoindhold – særlig live videoer.
  • Hyppigere visning af posts fra venner og familie (men færre fra brands).
  • Større vægt på engagement (kommentarer, delinger og reaktioner er bedst) frem for likes.
  • Reducering af “engagement bait” posts, der direkte beder brugeren om at dele opslaget eller følge deres side.

Ændringerne er uden tvivl til fordel for brugeren – men ikke for virksomheden, der gerne vil markedsføre sig selv. Derfor skal man nu være mere strategisk omkring leveringen af sit markedsføringsmateriale.

Har du en forretning, du ønsker at promovere på Facebook? Her får du 6 gode råd til hvordan:

1. Du må ikke spamme med posts

I de gyldne dage var strategien at poste flere gange om dagen hver dag. På den måde var man sikker på, at dem som fulgte ens brand, så minimum et af opslagene, når de loggede på Facebook. Men den går altså ikke længere! I dag risikerer man at blive associeret med spam. Endvidere er der lavet undersøgelser om, at jo mere brugerne ser fra en enkelt kilde, desto større er sandsynligheden for, at de holder op med at følge siden.

  Få mere ud af Facebook med Lead Ads

Så hvor mange gange må du højest poste om dagen?

Der er delte meninger om, man maksimalt bør poste en eller to gange dagligt – desværre er der ikke et korrekt svar. Som tommelfingerregel er det bedre at poste for lidt end for meget.

2. Fokusér på kvalitet fremfor kvantitet

Har du selv lyst til at se på et sløret billede taget i dårlig belysning – nej vel? Derfor skal du sørge for at have god belysning, høj lydkvalitet – og et fængende motiv, når du lægger billeder og videoer op. Deler du f.eks. artikler og blogs, skal beskrivelsen være interessant og brugeren skal komme ind på en side, som lever op til det, du reklamerer for.

3. Lav mere video indhold

Brugere interagerer generelt mere med videoer – og live videoer er en endnu større guldmine. Det er en fordel, fordi live videoer er nemme at producere, da du blot skal tænde kameraet og klikke start. Videoer med størst engagement inkluderer bl.a. nemme tips og tricks, produkt demoer eller udtalelser. Undgå videoer der ligner reklamer!

4. Få gang i engagementet

Engagement er vigtigt i forhold til, hvor meget du dukker op i en brugers newsfeed. For at sætte gang i brugernes involvering, skal du forsøge at starte en samtale, hvor de vil deltage – og det er nemmere sagt end gjort.

NO-GO: “Like hvis du synes, hunde er sødere end katte!”
KÆMPE GO: “Kan du bedst lide hunde eller katte? Og hvorfor? Del din mening med os.”

Du kan lave indhold, hvor du efterspørger brugernes mening, appellerer til deres følelser og binder dem sammen med en bestemt begivenhed eller et tilbud, der kan resultere i likes, delinger og kommentarer. Du kan også henvise til relevante nyheder, som kan provokere blandede reaktioner blandt dit publikum.

  Facebook For Virksomheder - Hvad Er Din Undskyldning?

5. Post på det rigtige tidspunkt

Tænkt på den målgruppe, du gerne vil nå ud til. Er det f.eks. skolelærere, som er din målgruppe, så er der en god chance for, at de ikke er online mellem kl. 8.00 om morgenen og kl. 15.00 om eftermiddagen. Går du efter forældre, er det formodentlig tidlig morgen eller sen aften, når børnene ligger og sover, og de selv har fri fra arbejde.

6. Det betaler sig at booste sine opslag

Nu har vi dækket nogle af de organiske metoder, du kan bruge for at promovere din virksomhed på Facebook (dvs. uden brug af annoncer). Men hvis du ønsker at øge din organiske rækkevidde, bliver du nødt til at supplere med en kombination af boostede opslag, Facebook annoncer og retargeting. Heldigvis er Facebook en af de billigste platformer, man kan annoncere på – og målretningsmulighederne er fantastiske!

Vil du gerne have hjælp til din Facebook annoncering? Udfyld kontakt-formularen nedenunder!

 

Menu